Share this...
Blog

Feest in Montpellier

  • Blog Terug naar lijst
  • Vorige post
  • Volgend bericht
Feest in Montpellier

Montpellier heeft 270.000 inwoners en is daarmee ook een van de grootste steden van Frankrijk. Ook staat Montpellier bekend als een studenten stad, de stad heeft heel veel scholen en beschikt over een van de oudste universiteiten van Europa! Montpellier heeft 70.000 studenten, dit betekend dus, feest! Ik volgde een Franse taalstudie in Montpellier, op de taalschool ILA, hierdoor heb ik uiteraard veel studenten leren kennen die dit ook deden. Ik vind het zelf heel erg leuk om er op uit te gaan voor een drankje op een terrasje of om te dansen. Montpellier heeft heel veel mogelijkheden om een borrel te drinken in de leukste barren of om even lekker los te gaan op de dansvloer. hieronder zet ik ze voor je op een rijtje.

De Franse taalschool ILA ligt In het historische centrum van Montpellier en daar zijn heel veel leuke straatjes met veel mogelijkheid om een lekkere borrel te drinken. Zelf vind ik het erg leuk om overdag met het mooie weer lekker buiten te gaan zitten en van het zonnetje te genieten met mijn vrienden en een wijntje. De leuke terrasjes in de oude straatjes van het centrum geven je helemaal het gevoel dat je in het mooie Frankrijk bent. Tijdens mijn Franse taalstudie in Montpellier heb ik hier veel tijd doorgebracht met mijn nieuwe vrienden. Ook zijn er een aantal pleintjes waar je lekker kan genieten van de zon met een heerlijk vers gemaakte crepe of een vers belegd broodje. S ’avonds is het nog leuker om hier heen te gaan. De pleinen en straatjes zijn dan prachtig verlicht en het ziet er heel gezellig uit, de witte muren transformeren naar gele lichtgevende straten, overal leeft het en er zijn veel mensen . Voor het uitgaan kan je lekker op een terrasje gaan zitten, zelfs buiten, met heaters. Ook is er elke dag wel ergens live muziek te vinden, in een barretje maar ook buiten op de pleintjes staan ze vaak in de prachtige Franse taal te zingen, ook de Engelse klassiekers komen hier voorbij! Een van mijn favoriete bar is cafe cine, het is een bar die heel oud lijkt, het interieur is echt leuk en er hangen overal posters van oude bekende sterren! Je hebt hier talloze keus uit de lekkerste bieren en… er staan ook Nederlandse bieren op de kaart. Dus je kan met je Nederlandse biertje heerlijk genieten van de live muziek die er gezongen wordt.

Voor de studenten van de ILA taalschool in Montpellier is het een traditie op om maandag naar de Australien bar te gaan. Dat is vanaf school ongeveer 20 minuutjes lopen maar je kan ook de tram nemen. het is daar super gezellig en zo kan je veel medestudenten leren kennen die hier ook zijn om de Franse taal te leren.

De hele week kan je uitgaan in de tofste clubs. Zelf ga ik meestal op vrijdagen en zaterdagen uit. Ik verblijf tijdens de taalstudie frans in de ILA residentie, dus hierdoor was het voor mij makkelijk om snel mensen te leren kennen. voordat we uit gaan drinken we altijd even een drankje in de residentie en dan gaan we naar een bar. Het drank in de clubs is best wel prijzig, dus om dat een beetje te compenseren drinken we dus van te voren al wat. Meestal gaan we met z’n alle naar de bar Alhambra. Alhambra is niet heel groot maar groot genoeg om gezellig te zitten en te kletsen met z’n alle. Je kan hier ook spelletjes spelen zoals bijvoorbeeld bierpong. De meeste barren sluiten om 1 uur dus daarna vervolgt onze tocht naar de club Panama. Panama is gratis en een hele leuke club, veel studenten van de ILA taalschool kom je hier tegen. beneden is een grote dansvloer waar allerlei verschillende liedjes worden gedraaid, vooral van nu de tijd maar af en toen hoor je er ook goeie klassiekers tussen, en als je echt goed luistert, kan het voorkomen dat er een Nederlands liedje doorheen glipt. Boven is nog een verdieping met een rokers gelegenheid en nog een dansvloer, iets kleiner maar nog steeds groot, hier word voornamelijk latina muziek gedraaid, dus als je de moves hebt moet je daar zeker even een dansje wagen. Op allebei de verdiepingen is er een grote bar met allerlei dranken. Je kan hier lekkere shotjes doen of gewoon een lekker biertje halen. Het is wel een beetje prijzig, maar wel lekker. Ook kun je naar Le Rockstore gaan, dat de grootste club in Montpellier en daar komen veel Franse studenten. dus als je in contact wil komen met Franse jongeren is dat echt een aanrader. De complete bar is zwart geschilderd, en nadat je door een klein gangetje twee zwarte deuren opent, sta je opeens in een mega grote club met goede harde muziek op de speakers, met verschillende zalen en een bar altijd binnen handbereik.

Ik vond het heel erg leuk om uit te gaan tijdens mijn taalstudie frans in Montpellier en daardoor heb ik heel veel leuke mensen leren kennen en mijn frans nog beter kunnen oefenen.