Share this...
Blog

Jou Accommodatie in Montpellier

  • Blog Terug naar lijst
  • Vorige post
  • Volgend bericht
Jou Accommodatie in Montpellier

Tijdens jou Franse taalstudie in Montpellier moet je natuurlijk ook een slaapplek hebben. Dus voordat je naar Frankrijk gaat moet je eerst een verblijf kiezen. Er zijn een aantal verschillende verblijven waaruit je kan kiezen. Ook zal ik je vertellen waar je goed op moet letten en iets meer aandacht aan moet besteden.

Zelf heb ik ervoor gekozen om tijdens mijn verblijf in Montpellier te verblijven in de ILA residentie. Ik heb het hier heel erg naar me zin gehad. Iedereen die in de residentie woont gaat naar de ILA taalschool om frans te leren. In de residentie zijn er 16 kamers, waarvan een aantal 2 persoons zijn. ik heb in een 2 persoons kamer gewoond. Dit betekend dus dat er nog iemand anders met jou woont. Ik vond dat best wel spannend want ik kende mijn kamergenootje natuurlijk eerst nog niet. Dus vroeg ik me af hoe zij zou zijn, hebben we dezelfde interesses of juist helemaal niet, hoe lang blijf ze, waar komt ze vandaan. Dus kortom, heel veel vragen. Een week voor mijn vertrek naar Montpellier ben ik met haar in contact gekomen. Gelukkig was zij super leuk en hebben we een leuke tijd samen gehad! Mijn kamergenootje was Duits en woont en Hamburg, voor mij was dat super leuk want ik wou heel graag een keer naar Hamburg. Nu spreken we elkaar nog elke week en ga ik haar binnenkort opzoeken In Hamburg. Verder wonen er nog vele andere in de residentie, we hebben een gezamenlijke keuken en hierdoor heb je veel sociaal contact met elkaar. In de morgen gaan de meeste ontbijten en in de avond eet je ook vaak rond dezelfde tijd. Het is een hele grote keuken dus genoeg plek voor iedereen. Doordat ik heb gekozen om in de residentie te verblijven had na mijn eerste dag al superveel mensen leren kennen die ook allemaal bij mij op school zaten, het is een hele goede plek om te wonen als het leuk vind om veel mensen om je heen te hebben. De residentie ligt ook nog eens heel dicht bij de taalschool ILA. Het is dan ook maar 10 minuutjes lopen door de prachtige oude straatjes in het historische centrum van Montpellier. Op de weg naar school loop je langs de heerlijke ruikende boulangeries en patisseries. De perfecte plek voor mij.

Er is nog een andere residentie waar je tijdens jou taalstudie in Montpellier kan verblijven. In deze residentie heb je ook je eigen kamer, maar ook je eigen keuken. Er is op de begane grond wel een gezamenlijke ruimte, dus wil graag lekker op jezelf wonen maar wel de kans hebben om met andere mede studenten te hangen, is dit de perfecte plek voor jou!

Als je je zelf helemaal wilt onderdompelen in het Franse leven en de Franse taal is er nog een hele leuke andere keuze, namelijk, een gastgezin. Ik heb zelf niet in een gast gezin gewoond maar heel veel vrienden van mij ,die ook op taalschool ILA zaten, wel. Ik heb allerlei leuke verhalen gehoord. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je de hele dag frans ‘moet’ praten met je gast familie. Ik ging vaak op bezoek bij een van mijn vriendin die in een gastgezin woonde. Ze had een gastmoeder en broer, en ook woonde er nog een andere student. Op deze manier kan je heel snel frans leren praten en je leert veel over de Franse cultuur, en het lekkere eten natuurlijk! De gastgezinnen zijn verspreid over heel Montpellier wat dus kan betekenen dat je niet heel dicht bij school woont. Maar Montpellier heeft een heel goed openbaar vervoer systeem waardoor je dus binnen enkele minuten op je bestemming kunt zijn. Er rijden 4 verschillende trams in Montpellier die allemaal een eigen kleur hebben waardoor het super makkelijk is om te kijken welke tram je nodig hebt voor welke bestemming. Zo kun je met de tram naar het strand, naar het grote winkelcentrum ‘Odysseum’ of naar het vliegveld. In sommige gevallen moet je dan nog een klein stukje met de bus maar ook die zijn goed te gebruiken.

Naast al deze opties kan je natuurlijk ook je eigen appartement huren of bij een vriend of vriendin gaan wonen, ik hoop dat je met al deze informatie een beetje kan kijken wat bij jou past en wat jij leuk zou vinden tijdens jou taalstudie in Montpellier.