Share this...
Blog

Hoe blijf je Fit en Gezond in Montpellier

  • Blog Terug naar lijst
  • Vorige post
  • Volgend bericht
Hoe blijf je Fit en Gezond in Montpellier

Voordat ik naar Montpellier verhuisde voor mijn taalstudie frans volleybalde ik altijd 3x per week en was trainer van atletiek. Ik vind het heel erg leuk om te sporten en te bewegen, maar dat is heel anders in Montpellier. Ik dacht misschien spelen ze hier ook volleybal dus ben ik op het internet gaan zoeken naar clubs, maar helaas is dat niet een hele bekende sport hier. Gelukkig is volleybal niet het enige wat ik leuk vind om te doen, en ik wou graag fit blijven tijdens mijn taalstudie frans in Frankrijk dus ben ik opzoek gegaan naar andere mogelijkheden.

Ten eerste kan je natuurlijk altijd je hardloop schoenen meenemen. Ik vond het heel erg leuk om even naar buiten te gaan en een rondje te gaan hardlopen. Hierdoor zag ik heel veel van de mooie stad Montpellier, de taalschool ILA ligt in het historische centrum van Montpellier en dus was het daar supermooi om te rennen. Af en toe nam ik de bus naar de omstreken van Montpellier en heb ik daar tussen de wijnvelden en prachtige landschappen van Frankrijk gerend. Ook is er niet zover, van taalschool ILA, een hardloop baan. hier kan je ook lekker in de openlucht een rondje hardlopen.

Is hardlopen niks voor jou? Dan zijn er nog genoeg andere oplossingen om fit te blijven tijdens jou taalstudie in Montpellier. Er zijn een aantal sportscholen in de buurt waar je kan fitnessen. De sportscholen zijn wel een beetje prijzig maar voor een bepaald bedrag per maand kan je onbeperkt gebruik maken van de sportschool. Vind je het bedrag te duur? Je kan natuurlijk ook je eigen mini sportschool beginnen bij jou thuis. Ik woon in de ILA residentie en ik heb een kamergenootje, we helpen elkaar en motiveren elkaar om elke dag een kleine work-out te doen van een paar minuten. Helaas ‘lukt’ het ons niet elke dag maarja. proberen is al heel wat waard.

Ook is er een zwembad ‘Piscine olympique d’antigone. hier kun je uiteraard zwemmen. Er is een groot zwembad waar evenementen worden gehouden maar meestal kan je hier gewoon rustig baantjes trekken. Daarnaast is er ook een zwembad met glijbanen. Het is ook nog eens super dichtbij taalschool ILA en heel goed te bereiken, Montpellier heeft een heel goed openbaar vervoer systeem, en de tramhalte is letterlijk voor het zwembad.

Montpellier ligt aan de zee, dus er is een stand in de buurt. Er zijn een aantal verschillende plekken waar je heen kunt gaan, maar zelf vind ik het strand ‘Palavas’ het leukste. Als het mooi weer is kan je hier heerlijk zwemmen! Er staat een voetbalkooi, het is best groot en dus kan je hier met je vrienden heel leuk voetballen. Ook staan er beach volleybal velden, wat ik heel veel leuk vind. Als het mooi weer ik ga ik altijd graag naar het stand mijn vrienden, we nemen een bal mee en kunnen ons de hele dag vermaken. Er zijn ook een aantal restaurantjes waar je even kan uitrusten of een drankje of hapje kunt nemen. het strand Palavas is erg makkelijk te bereiken. je neemt de tram 3, Naast de taalschool ILA heb je een plein waar alle trams komen, naar pérols étang de l’or, naar de eindhalte en daar neem je de bus naar het stand.

Gezond eten is natuurlijk ook belangrijk, al die overheerlijke croissantjes en gebakjes zijn natuurlijk lekker maar niet goed als je het elke dag eet. Zelf hou ik heel erg van fruit dus ga ik regelmatig naar de leuke Franse marktjes, ze hebben hier heerlijk vers fruit voor een degelijke prijs, want in de winkel kan fruit af en toe nogal duur zijn vergeleken met Nederland. Ook hebben ze in de supermarkten groente dat vaak in de aanbieding is of handige voordeelverpakkingen.

Nu kun je dus zien dat het best makkelijk is om gezond en fit te blijven tijdens jou taalstudie frans in Montpellier in het prachtige Frankrijk. Bij de meeste opties heb je ook nog eens de vrijheid om te genieten van de prachtige cultuur en omgeving van Montpellier, ook kun je veel activiteiten samen doen met de vrienden die jij hebt ontmoet tijdens jou taalstudie met de andere studenten van de taalschool ILA. ik heb het hier heel erg naar me zin gehad en ik hoop dat jij ook een leuke tijd gaat krijgen met het leren van de Franse taal!