Share this...
Blog

Franse taalschool ILA in Frankrijk

  • Blog Terug naar lijst
  • Vorige post
  • Volgend bericht
Franse taalschool ILA in Frankrijk

Ik had en tussenjaar en heb toen gekozen om een Franse taalstudie te volgen. Dat kan natuurlijk het beste als je je helemaal laat onderdompelen in de Franse cultuur en taal in Frankrijk. Ik ben naar de Franse taalschool ILA gegaan en heb hier een hele leuke tijd gehad. De taalschool ILA ligt in het prachtige Montpellier in het zuiden van Frankrijk, het is een heel mooi oud gebouw dat midden in het historische centrum van Montpellier ligt, en naast het grote plein ‘Place de la Comedie’. Montpellier staat bekend als een hele grote studenten stad en er hier super veel te beleven.

Tijdens jou taalstudie frans in Montpellier is het natuurlijk wel leuk als je deze leuke ervaring met andere kan delen. Op de eerste dag van jou avontuur op de taalschool ILA heb je al heel veel mogelijkheden om nieuwe mensen te leren kennen. iedereen op school heeft hetzelfde doel, frans leren. Sommige doen het voor plezier en sommige doen het voor werk. Maar in ieder geval leert iedereen frans. Aan het begin van jou eerste dag moet je wat eerder naar school komen en heb je een bijeenkomt met andere nieuwe mede studenten die ook die zelfde week gaan beginnen aan hun taalstudie frans. Daarna krijg je een klaslokaal toe gewezen en kan het echte werk beginnen. voor je aankomt in Montpellier heb je een test moeten maken, aan de hand van jou test resultaten word je ingedeeld in een klas met andere studenten van jou niveau. De klassen bestaan uit groepjes van 8 tot 10 studenten en natuurlijk een frans sprekende leraar/lerares, hierdoor heb je heel veel persoonlijke aandacht. Ik heb tijdens mijn taalstudie frans bijna altijd een klas gehad waarbij iedereen rond de 20 jaar oud was. Super leuk dus want dit is je kans om vrienden te maken. Na een aantal weken krijg je een test waardoor de school kan zien of jij klaar bent voor een hoger level. Elke week veranderen de klassen, studenten wisselen van niveau er komen nieuwe studenten of ze gaan naar huis.

Tijdens de Franse les behandel je allerlei verschillende onderwerpen; spreken luisteren schrijven en lezen, maar ook grammatica en af en toe doe je leuke leerzame spelletjes. Ik heb een aantal verschillende leraren gehad en ik vond ze allemaal heel aardig en behulpzaam, ze geven jou de tijd als je het even niet weet en als je niet begrijp wat er in de les gezegd wordt, herhalen ze het altijd of zeggen ze het op een andere manier waardoor je het wel kan begrijpen en de les goed kunt volgen. Ook zijn de leraren erg geïnteresseerd in jou en de andere studenten, ze vragen je bijvoorbeeld om te vertellen over de situatie in jou land, zoals school werk of kunst. Wel in het frans natuurlijk.

Ledereen volgt dezelfde cursus in de ochtend, de standaard cursus, deze cursus is 20 uur per week. En deze cursus is in je eigen niveau. Hier behandel je alle onderwerpen die ik zojuist al had benoemd. Het is heel erg leerzaam en je leert snel frans omdat de leraren allemaal alleen maar frans praten, dus je moet wel. Je hebt hierbij wel veel vrije tijd en dus heb je genoeg tijd om de stad te verkennen en leuke dingen te doen. Je kan ook kiezen voor de intensieve cursus Frans. Dit houd in dat je 30 uur per week op school zit en deze lessen zijn heel erg gefocust op spreken, je gaat dan bepaalde onderwerpen bespreken met je klas of leuke leerzame spelletjes spelen. Ook kan je ervoor kiezen om een certificaat Frans te behalen, deze cursussen heten; DELF examen en DALF examen. Dit is bijvoorbeeld als je de Franse taal goed moet beheersen voor bijvoorbeeld jou werk of studie. Hierbij heb je ook 30 uur per week les en wordt je helemaal klaar gestoomd voor jou examen. Deze examens worden afgenomen in de Universiteit van Montpellier.

Ik heb een hele leuke tijd beleefd tijdens mijn Franse taalstudie in Montpellier en ik heb heel veel geleerd op de taalschool ILA. ik spreek mijn vrienden die ik op school heb ontmoet nog steeds elke week en binnenkort hebben we een reünie met mijn vriendengroepje. Ik hoop dat jij een hele leuke tijd gaat beleven tijdens jou taalstudie frans.